Aantrekkelijk!

Temperatuur van het water 22 graden Celsius, zo ook de buitentemperatuur met regenbuien op komst. Het weerhoudt de ‘baantjestrekkers’ echter niet om te komen zwemmen in het zoutwaterbad te Loppersum. Even voor openingstijd staat de eerste dame al kant en klaar in badpak om zonder pardon het water in te gaan en met ferme slagen weg te zwemmen. Een andere dame komt met haar scootmobiel de bocht om scheuren met de gratie van een koningin en met een klein gilletje passeert ze de poort. ‘Niet gek voor de eerste keer’, zo vond haar dorpsgenoot.

Het is dus duidelijk, het zwembad gaat open. De badmeester twijfelde nog, maar de zwemmers hebben beslist: ze laten zich door niets weerhouden om te gaan zwemmen. Een prima instelling me dunkt. Dùùùsss, werk aan de winkel, de badrand moet schoongeveegd worden en ondertussen toezicht houden.

Met plezier pak ik de bezem en begin vlijtig met het vegen, een prima oefening om de arm- en schouderspieren te trainen. Ik heb voor mijzelf een geheim doel opgesteld, waar ik zelf bijna niet aan durf te denken. Namelijk: aan het einde van het zwemseizoen binnen een half uur de hele badrand vegen, dit is hoogstwaarschijnlijk niet haalbaar. Want na een meter of vijftien krijg ik de bezem niet meer vooruitgeschoven, laat staan opgetild… Om dit te maskeren, hang ik vakkundig op de bezem om uit te rusten en de zwemmers in de gaten te houden. Wat hebben ze een plezier: de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld, er wordt genoten van het ‘strelende’ water. Want volgens een dame kan alleen het K.P. Zijlwater dit, want chloorwater bezit deze capaciteiten niet. Weer een ander vindt het ‘bewegende plafond’ boven het zwembad zo prachtig en afwisselend. K.P. Zijl toont zich met zijn natuurlijke aantrekkingskracht vanmiddag weer op zijn best. De charmeur! Ik mag hem wel 😊

Anna van den End, vrijwillige toezichthouder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *