Groenonderhoud

groenonderhoud (1)

Wat ga je doen?

Heb jij groene vingers en vind je het heerlijk om te snoeien en gras te maaien? In het zoutwaterbad is genoeg ‘groen’ te vinden. Het bad is omringd door dijken met gras, beplanting zoals struiken en achter de dijken ligt een mooi recreatieveld. Als vrijwilliger groenonderhoud zorg jij en met de andere vrijwilligers dat alle beplanting voordat het zwemseizoen weer begint netjes gesnoeid is en het onkruid tussen de stenen is weggehaald. Na sluitingstijd van het bad worden de dijken en het recreatieveld met een grasmaaier netjes gemaaid. De diensten worden allemaal verwerkt in een duidelijk weekschema. Kun jij ons helpen met het groenonderhoud? Op deze manier kun jij met jouw passie voor tuinieren en grasmaaien het zoutwaterbad er tiptop uit laten zien.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

– Je wordt met open armen ontvangen in een leuk team van vrijwilligers
– Je ontmoet en komt in contact met een tal aan vrijwilligers en daarmee vergroot je je netwerk
– Je draagt een steentje bij aan het behouden van dit unieke zoutwaterbad

Hoeveel tijd ben je eraan kwijt?

Je mag en bepaalt zelf welke dagen jij je wilt inzetten. In het voorseizoen worden vaak de struiken en beplanting gesnoeid. Tijdens het zwemseizoen, van mei tot september, wordt het gras gemaaid.  De grasmaai dienst komt in een duidelijk schema te staan, dit zal circa 1 keer in de 2 – 3 weken zijn.

Vrijwilligers aan het woord

Laat je inspireren! De huidige vrijwilligers vertellen graag wat het voor hun betekent om vrijwilliger te zijn:
Ik ben vrijwilliger in het zoutwaterbad, omdat ik het fijn vind om lekker buiten bezig te zijn. Onkruid te wieden, struiken te snoeien en andere buiten klussen te doen, zodat het zoutwaterbad er weer netjes uitziet. Voor mij is het goede tijdverdrijf en de gezelligheid onderling met de vrijwilligers is plezierig en daarom zet ik mij in voor het behouden van dit zoutwaterbad!
Ep Klompien
Vrijwilliger
Ik steek graag de handen uit de mouwen voor het behoud van het zoutwaterbad. Het is fijn om buiten bezig te zijn door bladeren te harken, onkruid tussen de stenen weg te halen en het bad weer voorjaar en winterklaar te maken. Het is een fijne bezigheid, het houdt mij van de straat en de contacten en gezelligheid met de andere vrijwilligers vind ik mooi!
Wiebe Knol
Vrijwilliger

Aanmelden als vrijwilliger

Ben jij enthousiast geworden? Meld je dan aan als vrijwilliger groenonderhoud.  Wil je nog meer weten over de rol van  groen onderhoud of heb je nog andere vragen? Bel of app gerust met Bernadet Bronts – 0610743307 of stuur een e-mail naar: mail@zoutwaterbad.info