Dollehondenmiddag

Dollehondenmiddag was het afgelopen zondag in het unieke Zoutwaterbad K.P. Zijl in Loppersum. Het was de laatste middag van het zwemseizoen dat het bad open was. Evenals vorig jaar, genoten deze keer meer dan 40 honden van een duik in het water.

Genieten deden ze. Antwoord geven op m’n vraag deden ze uiteraard niet, maar zien kon je het wel. Een hondendolle boel was het. Honden die achter het balletje aan zwommen, die het baasje in het water gooide, achter elkaar aan renden en met elkaar stoeiden. Zelfs enkele baasjes die mee het water in gingen. Ook zij genoten blijkbaar van het water en het prachtige weer. In het bad was het zondagmiddag drukker dan op menig andere zomerzondag.

De vrijwilligers kunnen terug zien op een zeer geslaagde Honden Poolparty en werden dan ook voor hun inzet in het seizoen 2021 beloond met de Rooie Taart, die ze door de PvdA Eemsdelta kregen aangeboden.

Deze vrijwilligers zorgen er ook in de loop van de komende winter weer voor dat het bad volledig wordt verschoond en ververst, waardoor zwemmers in seizoen 2022 niets zullen merken van hondenharen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *