Vrijwilliger

Al jaren zorgen vrijwilligers ervoor dat het Zoutwaterbad elk seizoen weer opengaat en dat er gezwommen kan worden.  Er is onder andere een groep voor het onderhoud van het groen, een groep voor de installatie en een groep voor de winkel en toezicht.

Daarnaast is er een grote groep vrijwilligers die zich in de zomermaanden ontfermen over de kaartverkoop en de controle. 

Wil jij ook iets betekenen voor het zoutwaterbad? Jouw inzet en talent zijn van harte welkom! Lees hieronder welke werkzaamheden je kunt betekenen voor het zoutwaterbad:

Volg een gratis reanimatiecursus en wordt daarmee toezichthouder:
Ben jij in het bezit van zwemdiploma’s A en B? Lijkt het jou leuk om langs de badrand te staan? En wil jij onze badgasten een dag waterplezier laten beleven?  Alle drie ja? 

Je kunt dit zwemseizoen gratis een reanimatiecursus volgen en wordt daarmee toezichthouder in het zoutwaterbad. Jij bent dan de extra paar ogen en handen om de badmeester te helpen in en rond het zwembad. Als toezichthouder ben je het aanspreekpunt en samen zorg je voor een fijne en gastvriendelijke sfeer in het bad. 

De werkzaamheden zijn ingedeeld: per dag (middag en avond) en wordt verwerkt in een duidelijk weekschema. Tijdens de corona periode zorgde de toezichthouder en het badpersoneel voor de hygiëne van het bad; het ontsmetten van de toiletten, stoelen en omkleedruimtes. 

Ben jij enthousiast geworden? Je wordt met open armen ontvangen in een leuk team van toezichthouder, badmeesters en een tal aan vrijwilligers.  Geef je dan snel op en volg dit seizoen nog een gratis reanimatiecursus. Opgeven kan via : mail@zoutwaterbad.info.  

Kassamedewerker:
Ook dit zomerseizoen 2021 is het zwembad coronaproof ingericht. De kassamedewerker controleert bij de ingang op toegangsbewijzen en beantwoordde de telefoon. Deze werkzaamheden zijn ingedeeld van 14.15 tot 17.15 uur.

Winkelmedewerker:
Het winkeltje is geopend en alle etenswaren en frisdranken zijn zoveel mogelijk apart verpakt. Deze werkzaamheden zijn ingedeeld van 15.00 – 17.15 uur.

Schoffelen, onkruid wieden en snoeien:
Voordat het seizoen start, moet het terrein weer onkruidvrij worden gemaakt, dit betekent dat de vrijwilligers die zich willen bezighouden met het groen half april kunnen starten met het schoffelen en onkruid wieden. Ook tijdens het seizoen wordt dit onderhoud uitgevoerd.

Maaien van de dijken:
Het bijhouden van de dijken wordt gedaan door een vaste groep vrijwilligers, de ‘maaigroep’.

Maaien speelveld:
Het speelveld wordt onderhouden met een grote maaier.