Vrijwilliger

Al jaren zorgen vrijwilligers ervoor dat het Zoutwaterbad elk seizoen weer opengaat en dat er gezwommen kan worden.  Er is onder andere een groep voor het onderhoud van het groen, een groep voor de installatie en een groep voor de winkel en toezicht.

Daarnaast is er een grote groep vrijwilligers die zich in de zomermaanden ontfermen over de kaartverkoop en de controle. 

Wil jij ook iets betekenen voor het zoutwaterbad? Jouw inzet en talent zijn van harte welkom! Lees hieronder welke werkzaamheden je kunt betekenen voor het zoutwaterbad:

Voorzitter:
Stichting Zoutwaterbad K.P.Zijl is op zoek naar een vrijwillige, enthousiaste voorzitter. Je bent de spil van het bestuur en stemt de activiteiten binnen de stichting op elkaar af. Je inspireert en werkt nauw samen met andere bestuursleden. Vergaderingen zit je voor en je neemt de verantwoordelijkheid voor de besluitvorming. Daarnaast draag en zorg je voor een goede taakverdeling binnen het bestuur. 

(Hoofd) Technische dienst:

Verantwoordelijk voor het regelen en coördineren van de onderhoudswerkzaamheden van het zwembad, denkende aan: onderhoud technische staat van de installaties, het vervangen van de dakpannen, steiger vervangen of het repareren van het toegangshek. Daarbij kan de technische dienst adviseren aan het bestuur over de onderhoudswerkzaamheden en daardoor geen deel uitmaken van het bestuur.

Coördinator Groenonderhoud:

Schoffelen, onkruid wieden en snoeien:
Voordat het seizoen start, moet het terrein weer onkruidvrij worden gemaakt, dit betekent dat de vrijwilligers die zich willen bezighouden met het groen half april kunnen starten met het schoffelen en onkruid wieden. Ook tijdens het seizoen wordt dit onderhoud uitgevoerd.

Maaien van de dijken:
Het bijhouden van de dijken wordt gedaan door een vaste groep vrijwilligers, de ‘maaigroep’.

Maaien speelveld:
Het speelveld wordt onderhouden met een grote maaier.

Kassa- en winkelmedewerker

Kassamedewerker:
Het zomerseizoen van 2020 was het zwembad corona proof ingericht. De kassamedewerker controleert bij de ingang op toegangsbewijzen en beantwoordde de telefoon. Deze werkzaamheden zijn ingedeeld van 14.30 tot 16.30 uur.

Winkelmedewerker:
Tijdens de corona periode was het winkeltje gesloten. Normaliter zijn de werkzaamheden het verkopen van etenswaren in het winkeltje. Deze werkzaamheden zijn ingedeeld van 15.00 – 17.30 uur.

Toezichthouder:
De toezichthouder houdt samen met een gediplomeerde badmeester toezicht op het bad. De werkzaamheden zijn ingedeeld: per dag (middag en avond) en wordt verwerkt in een duidelijk weekschema. Tijdens de corona periode zorgde de toezichthouder en het badpersoneel voor de hygiëne van het bad; het ontsmetten van de toiletten, stoelen en omkleedruimtes. 

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met: Cissy Bronts, tel: 0596- 573115 of stuur een e-mail naar: mail@zoutwaterbad.info