Ook de vrijwilligers van het KP houden zich aan de richtlijnen rondom het coronavirus. Het zijn alleen de klussen die door iemand alleen gedaan kunnen worden, die nu uitgevoerd worden.

Afgelopen najaar en winter zijn er bouwactiviteiten geweest in het kader van de versterking. De bouwvakkers hebben flink huisgehouden en al enkele weken is er bijna iedere dag wel een vrijwilliger te vinden geweest die de wanden weer netjes heeft gemaakt, het plafond gesausd, de vloer weer strak heeft gemaakt en alles weer strak in de verf heeft gezet.

De laatste paar dagen is de ‘schaftkeet’ weer terug omgetoverd tot badmeesters-ruimte en in het keukentje is nu zowaar heet water met een energiezuinige nieuwe close-in boiler.

De afgelopen jaren hebben we veel last gehad van het zand dat in het zandfilter klontert tot harde ‘stenen’. Dit voorjaar is er een extra inspectie-luik gemaakt op het filter en nu kunnen we zorgen dat ieder seizoen de ‘stenen’ uit het filter gehaald kunnen worden op een eenvoudige en snelle manier.

Afgelopen week zijn de waterleidingen weer gevuld en op druk gebracht. Inmiddels is er al volop gebruik van gemaakt want de beluchtingsbak en een deel van de zwembadrand is al schoongespoten.

De afgelopen jaren hebben we met een groep vrijwilligers -het waterteam- de installatie vanuit winteropslag op één zaterdagochtend weer opgebouwd. Dit jaar moet dat natuurlijk anders vanwege de maatregelen.  Daarom zal er zo nu en dan één vrijwilliger de installatie weer opbouwen en laten proefdraaien totdat het signaal uit het bestuur wordt gegeven om het bad weer te vullen. Normaal beginnen we vier weken voor de opening met het vullen.
De komende tijd zijn er nog tal van klussen te doen die prima alleen zijn te doen. Zoals bijvoorbeeld het repareren van planken onder de loopplank, het beach-volleybalveld onkruid- en kluitjesvrij maken, leeghalen van de bezinkputten, etc, etc. 
Heb jij nog wat tijd die je nuttig wilt besteden? Stuur dan vooral een berichtje naar mail@zoutwaterbad.info. We kunnen je hulp in het bad goed gebruiken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>