Na weken van snikheet weer en inmiddels al 10.000 bezoekers, was het op zaterdag 28 juli vrij rustig in het bad. Gelukkig maar, want nu hadden de waterpoloërs alle ruimte voor hun oefeningen en hun wedstrijdje.

Rens Mulder van GZVW had twee drijvende doelen, speciale poloballen en een tas vol kekke ‘caps’ (badmutsjes met nummers) meegenomen voor de workshop. De acht fanatieke doorzetters kregen eerst uitleg over hoe je vééél handiger kon watertrappelen (met je benen om-en-om, in plaats van tegelijk), hoe je kon zwemmen met een bal en wat er allemaal wel en niet mocht in het spel. Er mocht eigenlijk best veel, ontdekten de spelers: als iemand de bal vast heeft, mag je hem bijvoorbeeld gewoon onder water duwen!

Gooien, vangen, schieten en scoren: het was ontzettend vermoeiend, maar wel heel erg leuk om te doen. Een aantal deelnemers aan de workshop vond het zo interessant, dat ze misschien na de zomervakantie wel eens een kijkje gaat nemen bij een echte waterpoloclub. En daarvoor hoeven ze niet eens zo ver van huis, want in Delfzijl zit Azuro te (water)trappelen om nieuwe spelers…!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>