Rode taart voor de vrijwilligers

Het K.P. Zijlbad in Loppersum is aangelegd in 1933 en is daarmee één van de oudste openlucht baden in Nederland. Het mag dan ook uniek worden genoemd dat dit zwembad, ondanks ( financiële) tegenslagen nog steeds open is.

Dit laatste is te danken aan de enorme inzet van vrijwilligers. Van technische dienst tot PR activiteiten, coördinatie van zowel vrijwilligers  als badpersoneel en toezichthouders wordt verzorgd door deze super gemotiveerde club vrijwilligers. De gemeente Eemsdelta …….bescheiden bijdrage  voor het salaris van de in te huren gecertificeerde badmeesters ….

Zondagmiddag, 12 september, vond in het bad een bijzondere happening plaats. Op de laatste dag voor de wintersluiting  mochten honden en hun baasjes samen een duik nemen in dit mooie zoutwaterbad. Hier werd volop gebruik van gemaakt: wel 30 honden en hun baasjes hadden een geweldige middag. Zoutwater is voor honden de manier om zonder problemen met huid en vacht te zwemmen, sterker nog, het is zelfs goed voor de hondenhuid.

De partij van de Arbeid van de gemeente Eemsdelta reikte tijdens deze vrolijke happening de inmiddels bekende rode taart uit aan de vrijwilligers van het zwembad. Sander Kalsbeek (voorzitter) en Bernadet Bronts (bestuurslid)  namen de taart in ontvangst. Een hart onder de riem  voor alle vrijwilligers van het zwembad.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *