Vrijwilliger

Onmisbaar zijn de vrijwilligers van het Zoutwaterbad K.P.Zijl

Sinds de privatisering in 2012 draait het Zoutwaterbad K.P.Zijl bijna volledig op vrijwilligers. Zo ruim 100 vrijwilligers zorgen dat het openlucht zwembad gedurende mei tot september open kan. Daar zijn we ontzettend trots op! 100 vrijwilligers dat klinkt veel, maar een zwembad onderhouden komt veel bij kijken. De vele vrijwilligers doen van alles. Ze zorgen ervoor dat alles spik en span is voor het zwemseizoen, de waterinstallatie en dat het gras er netjes bij ligt. Ook dat er deskundig toezicht wordt gehouden, ze ontvangen de badgasten met plezier, zorgen ervoor dat er toegangskaartjes, lekker kopje koffie, thee, frisdrank en ijs gekocht kan worden. We hebben nog lang niet alles kunnen noemen wat de vrijwilligers doen, want dat is ontzettend veel.

Het is bijna overbodig om te zeggen hoe blij we zijn met alle vrijwilligers! Zonder deze vrijwilligers kan het zoutwaterbad niet bestaan. Maar dit geldt ook andersom, de vrijwilligers voelen zich thuis in het zwembad. Het is een stukje invulling van de dag, gezelligheid, andere mensen tegen komen, je nuttig maken voor de gemeenschap, het zoutwaterbad in stand houden, dit zijn woorden die wij vaak horen van vrijwilligers.

Kassamedewerker

Wanneer je een bezoek brengt aan het zoutwaterbad ben jij de eerste persoon die de bezoeker ontmoet. Je controleert of iedereen voorzien is van een toegangsbewijs of helpt de bezoeker om er één te kopen.

Toezichthouder

Je ziet alles wat er in en rondom het zwembad gebeurt. Als vrijwilliger ben jij de extra paar ogen en handen om de badmeester te helpen. Samen met de andere vrijwilligers zorg ervoor dat de badgasten veilig kunnen zwemmen.

Steun het zoutwaterbad!

Samen houden we het zoutwaterbad open campagne bestaat onder uit een poster. Door deze poster laten we met elkaar zien dat we graag het zoutwaterbad open willen houden en inwoners, enthousiastelingen aan te sporen om zich ook als vrijwilliger op te geven. Doe jij ook mee? 
Download de poster en hang het achter het raam!

Poster Samen houden we het zoutwaterbad open! Download

Techniek

Als je over techniek in en rondom het zoutwaterbad praat, is het goed te weten dat er veel klussen jaarlijks nagekeken en/of uitgevoerd moeten worden. Tijdens het zwemseizoen bedien je de waterinstallatie en voer je veel controles uit.

Groenonderhoud

Heb jij groene vingers en vind je het heerlijk om te snoeien en gras te maaien? In het zoutwaterbad is genoeg ‘groen’ te vinden.

Winkelmedewerker

In het zoutwaterbad is een winkeltje gevestigd. Voor deze winkel zoeken wij enthousiaste winkelmedewerkers die het leuk vinden om een middagdeel of avonddeel de winkel willen bemannen.

Meld je aan als vrijwilliger. Als vrijwilliger maak jij het verschil voor het zoutwaterbad!

Denk jij nu ook, daar wil ik graag bij horen, dat lijkt mij wel leuk en heb je nog ruimte in je agenda? Geef je op als vrijwilliger voor komend zwemseizoen in 2023! Iedereen kan van toegevoegde waarde zijn. Dit hoeft ook niet dagelijks, je kunt jezelf inplannen op momenten dat je kunt.

Bel of app gerust naar Bernadet Bronts – 0610743307 of stuur een e-mail naar mail@zoutwaterbad.info