Toezichthouder

toezichthouder

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Ben jij in het bezit van zwemdiploma’s A en B? Lijkt het jou leuk om langs de badrand te staan? En wil jij onze badgasten een dag waterplezier laten beleven?  Alle drie ja?

Jij bent dan de extra paar ogen en handen om de badmeester te helpen in en rond het zwembad. Zo zorg je er samen voor dat onze badgasten veilig kunnen zwemmen in het zwembad. Kinderen kunnen glijden van de glijbaan en bommetjes kunnen maken van de duikplanken. Als toezichthouder, een vrijwilligersfunctie, waarin je veel buiten bent en samen zorg je voor een fijne en gastvriendelijke sfeer in het zoutwaterbad.

Tijdens de corona periode zorgde de toezichthouder en het badpersoneel voor de hygiëne van het bad; het ontsmetten van de toiletten, stoelen en omkleedruimtes.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

– Je bewaakt samen met de badmeester de veiligheid voor alle aanwezige badgasten
– Je wordt met open armen ontvangen in een leuk team van toezichthouder, badpersoneel en een tal aan vrijwilligers
– Je ontmoet en komt in contact met een tal aan vrijwilligers en daarmee vergroot je je netwerk
– Je draagt een steentje bij aan het behouden van dit unieke zoutwaterbad

Hoeveel tijd ben je eraan kwijt?

Je mag zelf aangeven welke dagdelen (13.00 -17.00 uur of 18.30 – 20.00 uur) je beschikbaar bent. Wij vinden dat als je vrijwilliger bent zelf mag bepalen hoe vaak je in het seizoen je wilt inzetten en dat willen wij graag zo houden! De diensten worden allemaal verwerkt in een duidelijk weekschema. Natuurlijk willen we er graag voor zorgen dat het zoutwaterbad elke dag in het zwemseizoen geopend is. 

 

Vrijwilligers aan het woord

Laat je inspireren! De huidige vrijwilligers vertellen graag wat het voor hun betekent om vrijwilliger te zijn:

Als badjuf voel ik mij thuis in het zoutwaterbad. Het is een fijn zwembad waar mogelijkheden en activiteiten zijn voor iedereen, jong en oud, en waar iedereen gelijk is. Ik heb leuke contacten in het bad en daarom zet ik mij in als badjuf!
Sandra van Dijk
Badjuf
Zonder vrijwilligers geen voorzieningen, dus ook geen zwembad. Daarom is het belangrijk dat mensen zich inzetten om het bad te behouden. In mijn jeugd ging ik hier al zwemmen en dat gun ik iedereen, jong en oud. Ook de contacten met verschillende mensen uit het dorp vind ik waardevol. Een aantal jaren help ik al mee en een dienst draaien is altijd gezellig. Je werkt met een klein groepje mensen. Ik zeg: help een een seizoen mee om te kijken of het wat voor jou is.
Frouk
Toezichthouder

Meld je aan als vrijwilliger:

Ben jij enthousiast geworden? Ik spreek je graag! Wil je nog meer weten over de rol van toezichthouder of heb je nog andere vragen? Bel of app gerust met Bernadet Bronts – 0610743307 of stuur een e-mail naar: mail@zoutwaterbad.info