Faciliteiten

In Loppersum kun je een duik nemen in een uniek zoutwaterbad. Dit zwembad is in 1933 met de hand uitgegraven. En het water wordt opgepompt uit een bron van 112 meter diep. De zon zorgt voor de opwarming van het gezuiverde en gezonde bronwater.

Met de badhokken aan één zijde en dijken aan de andere zijden is het een intiem en overzichtelijk zwembad. Het vijftigmeterbad heeft een zandbodem. Er is een peuterbad en een diep en ondiep gedeelte. Achter een van de dijken ligt een mooi recreatieveld waar je heerlijk kunt liggen of spelen.

Temperatuur
Het zwembad is gesloten indien de watertemperatuur lager is dan 17°C. Bij regenachtig weer zijn we, mits de watertemperatuur het toelaat, gewoon open.

Zwemaccommodaties
– Peuterbad
– Vijftigmeterbad met een diep en ondiep gedeelte
– Glijbaan
– 2 duikplanken (een hoge en een lage duikplank)
– Diverse speelmaterialen als matten, zwembanden en een loopmat 

Badhokken
Het aan-en uitkleden kan plaatsvinden in de badhokken. De rechterzijde van de badhokken worden vaak gebruikt door de mannen en de linkerzijde door de vrouwen. 

Douches
Voordat je gaat zwemmen is het aan te raden om eerst even af te spoelen onder de douche en dit ook na het zwemmen te doen. Gebruik waterbestendig zonnebrandcrème of smeer je na het zwemmen weer in. Er is een douchegebouw met aan de linkerzijde douches voor vrouwen en de rechterzijde voor de mannen.

Zwembandjes
Het dragen van zwembandjes is verplicht voor iedereen zonder zwemdiploma.

Kluisjes
Persoonlijke bezittingen als fiets- en auto sleutels en portemonnees kunnen veilig opgeborgen worden in een la. Deze la bevindt in het gebouwtje waar de kassamedewerker zit. Je krijgt een bandje mee met een nummer. In dat vakje zitten jouw waardevolle spullen.

Winkeltje
In het winkeltje dat gevestigd is in het zwembad kun je diverse etenswaren, ijs en drinken kopen. Het is prettig om contant te betalen.

Dijken
Om het zwembad zijn dijken gerealiseerd waar je lekker kunt zonnen. Achter de dijken ligt een mooi recreatieveld waar je kunt beachvolleyballen en diverse speeltuin attributen.