Bassin

Het bassin van circa 25 meter breed en 50 meter lang is in 1933 met de hand gegraven. Rondom zijn schuine wanden gemetseld van steen en tot een diepte van ca 1,50 zijn de wanden rondom voorzien van een pleisterlaag.

Er is een loopplank die het ondiepe gedeelte afscheid van het diepe gedeelte. Voorin het diepe gedeelte is een afgeschermd gedeelte ingericht voor de allerkleinsten. Het diepe gedeelte begint met een diepte van maar liefst 3,50 meter en deze loopt op tot een diepte van 1 meter diep. Het ondiepe gedeelte loopt op van 1,40 meter naar 0 meter.

De bodem is bedekt met zand.
Het zwemwater wordt opgepompt uit een bron van 112 meter diep. Dit water is ca 6000 jaar oud en verbinding met de zoutlaag die ter plaatse van de bron op ca 700 meter diepte zit. Deze zoutlaag is 230 miljoen jaar geleden gevormd en is ontstaan door het opdrogen van de Zechsteinzee. Een zee die in die periode van Engeland tot aan Polen strekte.

Zoutwater is gezond
Het zout in het opgepompte water is een samenstelling van diverse soorten zout, waaronder ook magnesiumzout. Dit maakt dat het zoute water specifieke kwaliteiten wordt toegedicht ten aanzien van gezondheid en rustgevendheid. Het water wordt behandeld door het te beluchten en daarna te filtreren. Dit doen we om het ijzer uit het water te halen. Dit is een proces waarbij geen chemicaliën worden gebruikt. Ook dit wordt door onze gasten als erg plezierig ervaren. Meer lezen over gezond water: